Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin tarafı keşik, yangın bapları çoklukla özel şümul ve kapı menteşeleri kabil özge yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Yangın bapsı müstacel çıkış muhtevain kullanılacaksa o ahit mukteza koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

1 mm yahut elan sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına nazaran çok daha uygun ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabilinden yükselmekı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının bedelı da 4000 TL den mirlamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli sertifikasyon kurumları tarafından meydana getirilen testler ve yazanak ile belirlenir.

Binalarda belli başlı standartlarda dünya alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak acil çıkış bapsı alegori çatı daire aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa yürekdokuması ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı henüz buna bandajlı olarak daha bozuk olmaktadır.

Yangın Kapıları tercihe için;  60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en çizgi kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

 Buna ivaz, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek yahut alçaklatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine nazaran

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya balans kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Ne örgülarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, örgünın kullanma dershaneı üzere faktörler müessir olmaktadır.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çalışmasına imkân esenlar. Yangın bapları çoklukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik pası gibi ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına Yangın Kapısı yardımcı olurlar.

Montaj sürecinde yöntem olarak bütün kurallara normal şekilde yerleştirilen hiçbir kanatlı yangın kapısı, hariçarı gerçek açılacak şekilde kullanılır.

Özellikle santimantal ve ömre bedel materyallerin evetğu odaların baplarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Report this wiki page